Hva er Trial?

Trial er en motorsykkelidrett som går ut på å kjøre i vanskelig terreng uten å sette føttene i bakken. Kjøringen foregår stående på motorsykkelen i sakte fart. Man kjører i løyper som blir laget i terrenget, og de kalles «seksjoner». I seksjonene kan det være steiner, trestammer, røtter eller annet som gjør det vanskelig å komme fram.

For å bli god i trial må man ha god balanse, utholdenhet, koordinasjon, konsentrasjon, vilje – og fokus. Det er en fantastisk idrett, for alle aldre og for begge kjønn. Uansett nivå er det nok av utfordringer. Når man skal over neste hinder tømmes hodet for hverdagens bekymringer.

Man kan begynne å kjøre trial det året man fyller 5 år. Alle må ha med seg en voksen når de kjører, inntil de fyller 16 år. I Norge er det tillatt å kjøre trial på spesielt godkjente områder og i regi av en klubb som er medlem av Norges Motorsportforbund. Alle som kjører trial må ha lisens. Det finnes nybegynnerlisens som du kan løse når du møter opp på et trialområde.

Trialkjøring skal bare skje i regi av en trialklubb, og på et godkjent område under organisert trening. Alle som kjører må ha gyldig lisens (forsikring), enten engangslisens eller årslisens.

Trial er den rimeligste formen for motorsport man kan drive med, og det er heller ikke kostbart sammenlignet med en del andre idretter.

Du finner mer informasjon om trial i denne artikkelen fra Trialavisa: https://www.trialavisa.no/Informasjon_fra_trialutvalget/TRIAL_NMF_infobrosjyre.pdf