Trial BÆRUM MOTORKLUBB

Trial med

Bærum Motorklubb 

på Rud i Bærum 

Løxaveien 2 1351 Rud

Bærum Motorklubb heretter kaldt BMK har den glede av å invitere til Trial kjøring på Rud i Bærum Løxaveien 2, 1351 Rud på (Bærumundomens Motorsenter) kl 18:00 på mandager er det mulig å komme og se eventuelt prøve.

Til dere som ønsker noe annet en lagsport og liker motor så er dette en fin ting å drive med. Man bør beherske å sykle i terrenget. Trial går utpå å kjøre over stokk og stein opp og ned bakker i sakte fart son at her er det balansen vi trener på og ikke førstemann til mål.

Trening 

Klubben har fast treningskveld, mandag kl. 18-20. 

Det er også mulig for dem med egen sykkel, å trene andre dager. 

Til dere som er mest ivrig så kan det hende at vi kan kjøre på andre dager også.

Førere under 16 år må alltid ha med en foresatt på trening og løp. 

Denne må også være medlem i klubben. 

Klubbsykler 

Pr. 2021 benytter BMK 7 sykler til utleie;  

1 normal (stor), 3 i juniorstørrelse og 3 elektriske sykler og 2 elektrisk for de aller minste. 

Man må påregne å dele sykkel med andre i løpet av kvelden. 

Sykler fordeles ved oppmøte kl. 18.00 

Det skal alltid være minst en aktivitetsleder tilstede under trening. 

Foresatte hjelper til ved treningen, og dette skaper gode muligheter for sunne, felles familieaktiviteter! 

Priser 

Leie av sykkel kr. 200,- pr trening. (inkl. hjelm, støvler, hansker)

For å kunne kjøre trial og leie sykkel må man løse lisens og ha medlemskap i en motorklubb. 

Medlemskap i BMK enkeltmedlem medlem kr. 400,-. og kr 600,- for familie.

Nytt i 2021 er «Kom-og-prøv»-lisens som løses med APP.                                                   Dette koster kr. 165,- for barn og ungdom 5-19 år. (Fødselsåret gjelder) 

Senior fra 20 år kr 325,- Som er gyldig i 3mnd

Året etter må ordinært medlemskap og ordinær lisens løses, og man behøver da også et lisenskurs (som tas som nettbasert kurs) 

NMF juniorlisens 5-12 år kr 180,-, 

Ungdomslisens fra året en fyller 13 år kr 1590,-.  

Seniorlisens fra året en fyller 20 år kr 2290,-. 

Les mer om NMFs lisenssystem her

KOM innom oss på mandager mellom 18:00 – 20:00 og SE OM DET ER NOE FOR DERE. ALLE ALDRE ER VELKOMMEN så her er det bare å ta med familien og komme å se og eventuelt prøve. Vi har alt av utstyr som du trenger fra klær / beskyttelsesutstyr og sykler. MEN LURT Å HA MED noen TYNNE HANSKER da det er dårlig utvalg.

Hilsen Christopher Moltzau leder BMK tel 90084646 eller kontakt oss på post.bmk@gmail.com

Trial er en motorsykkelidrett som går ut på å kjøre i vanskelige terreng uten å sette føttene i bakken. Kjøringen foregår stående på motorsykkelen i sakte fart. Man kjører i løyper som blir laget i terrenget, og de kalles «seksjoner». I seksjonene kan det være stein, trestammer, røtter eller annet som gjør det vanskelig å komme fram. Trial kan også bli avholdt innendørs. Dette skjer i store idrettsarenaer. Dette er ikke så vanlig i Norge. Innendørs trial er mer publikumsvennlig. For å bli god i trial må man ha god balanse, utholdenhet, koordinasjon, konsentrasjon og vilje. det er og viktig og kunne klare og holde hodet kaldt under stort press. Man kan begynne å kjøre trial det året man fyller 5. Alle må ha med seg en voksen når de kjører inntil fylte 16 år. I Norge er det tillatt å kjøre trial på spesielt godkjente områder og i regi av en klubb som er medlem av Norges Motorsportforbund. Alle som kjører trial må ha lisens. Det finnes nybegynnerlisens som du kan løse når du møter opp på et trialområde. For å få trening eller konkurranselisens må du gå et lisenskurs som inneholder 8 timer teori og 8 timer kjøreteknikk. Trialkjøring skal bare skje i regi av en trialklubb, og på et godkjent område under organisert trening. Alle som kjører må ha gyldig lisens (forsikring), enten engangslisens eller årslisens. Trial er den rimeligste formen for motorsport man kan drive med, og det er heller ikke kostbart sammenlignet med en del andre idretter. En ny sykkel koster rundt 65000 kroner.

Aldersgrenser:
Trial med inntil 80 ccm kan du begynne å kjøre fra fylte 5 år. Fra det året du fyller 8 år kan du kjøre inntil 200 ccm. Større sykler kan du kjøre fra du er 13 år.

Klasser Menn

Klasser Kvinner

Elite

A

KE (kvinner elite)

B

KB

C

KC

D

KD

Rekrutt

Rekrutt

Trim (over 30 år)

Trim (over 30 år)

Prikkbelastning:

I hver seksjon bedømmes deltakernes kjøring av en dommer, og de straffes med prikker ved feil. Feilfri kjøring er å kjøre seksjonen fra begynnelsen til slutt uten å sette føttene i bakken, eller på annen måte ta i bruk hjelp for å holde balansen. Feilfri kjøring = 0 prikker. Dersom føreren setter en fot i bakken (”foting”) straffes dette med 1 prikk. To ”fotinger” gir 2 prikker. 3 prikker er det maksimale antall prikker en deltaker kan få for ”fotinger” i en seksjon. Føreren kan altså ”padle” seg gjennom hele seksjonen og bare få tre prikker. Stopper motoren og føreren setter en fot i bakken, føreren kjører over markeringsbånd, krysser eget spor eller rygger gir det 5 straffeprikker. 5 prikker er maks prikker man kan få i en seksjon. Er man ”ufin” mot dommeren kan man få 5 tilleggs-prikker til i straff. Glemmer man å kjøre en seksjon straffes dette med 20 prikker.

Utstyr: Påbudt utstyr er hjelm, kjørestøvler, hansker, samt at du har langermet genser og bukser. Trialdress er ikke nødvendig.